İÇ MEKAN TOP HAVUZUNU KİMDEN ALMALIYIZ?

30-04-2019 16:05
İÇ MEKAN TOP HAVUZUNU KİMDEN ALMALIYIZ?
Top Havuzlarında Tedarikçi Nasıl Seçilir
Küreselleşen Dünya’mız da artık saniyeler içinde herhangi bir yerden, herhangi bir yere ulaşmamız eskiye oranla daha kolay hale gelmiştir. Bunu kendi avantajımız için kullanıp farklı bir ülkedeki veya kendi ülkemizdeki yüzlerce tedarikçiden oyun alanı satın alabiliriz. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken noktalardan bazılarını aşağıda listelemeye çalıştık;

Softplay Parkları Gerçek Üreticiden Satın Alın
Burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur: bu şirketin bir ticaret şirketi değil de üretici olduğundan emin olun. Bunu anlamanın en kolay yolu web sitelerine bakmaktır. Peki baktığımızda bunu nasıl anlarız? Şöyle ki: Üretim yaptıklarına dair resimler mevcut mu? Hangi malzeme kullandıklarını ve hangi yöntemle yaptıklarını açıklıyorlar mı? Profesyonellikleri nasıl? (örneğin fuarlara katılıyorlar mı?) Referansları neler? Sermayeleri ne kadar? Hangi tarihte kurulmuşlar? Hangi sertifikalara sahipler? Kaç çalışanı var? Web sitelerindeki bilgiler geniş çaplıysa o üreticiyle çalışabilirsiniz.
Web sitesinde bulduğunuz tedarikçilerin çoğu merdiven altı ve ticaret şirketleridir. Neden ticaret şirketleriyle çalışmamalıyız sorusunun cevabı çok basittir. Öncelikle oyun alanlarının kalitesini, özelliklerini, güvenlik standartlarını ve kurulumunu tam olarak anlayamayabilirler. Ticaret şirketlerinin nihai amacı üreticiden ucuza aldığı ürünleri nasıl daha pahalıya size satmaktır.

İç Mekan Oyun Alanı Üreticisinin Profesyonelliğini Kontrol Edin
Bulduğunuz top havuzu üreticileri arasından nasıl seçim yapabilirsiniz. Bu konuda üreticinin profesyonelliğine bakmanızı öneririz. Bulduğunuz üreticiler aynı derecede profesyonel değildirler. Birçoğu düşük kaliteli ürün üretirler ve neredeyse hiç müşteri hizmeti vermezler. Tedarikçinizin profesyonelliğini kontrol etmenin yolları vardır:
Belediye meclisinize sorun: Bir kapalı oyun alanı açma izni almak için neye ihtiyacımız var? Güvenlik standartları nelerdir? Yangın güvenliği için gereklilikler nelerdir? Sonra sadece üreticiyi test edin. Bölgenizdeki güvenlik standartlarını tam olarak bilip uyguluyorlar mı? Daha önce benzer alanlarda uygulamışlar mı?
Birkaç değişik e-postadan mail atın ve telefonda konuşun. Bu kişilerle iletişim kurarken kendinizi rahat hissediyor musunuz? İyi anlaşıldınız mı? Oyun alanının üretimi uzun bir süreçtir, en az birkaç hafta sürmektedir. Çalıştığınız firmanın profesyonel bir ekibe sahip olduğundan, tüm sorularınızı yanıtladıklarından ve müşteri desteği sağladıklarından emin olun.
İşte öğrenmek istediğiniz temel bilgiler:
  • Demir profil ebatları
  • Mdf kalınlığı
  • Kelepçe tipi(İthal-yerli)
  • Sünger kaplama özellikleri
  • PVC branda özellikleri
  • Plastik ekipmanların özellikler
  • File özellikleri

İpuçları:
Tedarikçiden size malzemelerinin "spesifikasyonunu” vermesini isteyin, ama tam olarak neyin peşinde olduğunuzu söylemeyin, düşük kaliteli tedarikçinin size ne vereceği konusunda hiçbir fikri olmayacaktır.
Size sundukları şartnamelerin imzalı satış sözleşmesinin bir parçası olduğundan emin olun, mümkünse fabrikalarını ziyaret edin ve gerçekliğini doğrulamak için şahsen gidip malzemeleri inceleyin.

3D Top Havuzu Tasarımına Bakıp Yanılmayın
Gerçekten, 3D Max’ta çalışabilmek, yüksek kaliteli oyun ekipmanları üretmekle ilgisi yoktur. Bazı lise öğrencileri 3D Max’ta harika tasarımlar yapıyor. Ayrıca internetten indirilen ücretsiz 3D modelleri de kullanılabilir.
Bir şirketin size bir 3D tasarım projesi vermesi, gördüğünüz gibi bir oyun parkı alanı yapabilecekleri anlamına gelmez. O yüzden gerçek oyun alanı kurulumlarının resimlerini isteyin ve birini ziyaret edip müşteriyle konuşmak en iyisidir. Üreticiyi mutlaka ziyaret edip üretim aşamalarını görün.

Fiyat İle Gerçekte Ne Elde Edeceğinizi Bilin
En iyi kalite/fiyat oranına sahip oyun alanını seçmek mantıklıdır, ama böylesine karmaşık bir sistemle çoğu yeni müşteri kalite/fiyat oranını nasıl hesaplayacağına dair hiçbir fikre sahip değiller. Tedarikçiler:
  • Sizin için tasarladıkları oyun alanının yüksekliğine dikkat edin, kat yüksekliklerinin olabildiğince her yaştan çocuğun top havuzunu kullanmasına izin vermesi gerekir.
  • En iyi fiyata en ilginç ürünleri bulun. Oyun alanı ekipmanları benzer görünürler, ama oynanabilirlikleri farklıdır. Çocuklar için ilgi çekici ve zorlayıcı olması gerekiyor. Boş bir softplay oyun parkı daha ucuz olacaktır, ama küçük müşterilerinizin kalbini kazanamayacaksınız. Bir oyun alanını ziyaret edemezseniz bile videolarını isteyin. Bir çocuğun izlemesini sağlayın ve her söylediğinde not alın: "Vay! Güzel!”
  • Farklı tedarikçilerden aldığınız özellikleri karşılaştırın. Unutmayın ki, yüksek kaliteli ve dayanıklı oyun ekipmanları uzun vadede tasarruf sağlayacaktır, çünkü oyun alanının bakımı pahalıdır.
  • Günün sonunda istediğiniz en iyi fiyata en iyi kalite. Dikkatini dağıtma, bu senin paran.

Sürecin Son Ama En Önemli Kısmı Kurulum
Top havuzu tedarikçinizin kurum içi bir profesyonel kurulum ekibine sahip olduğundan emin olun. Kurulum kalitenin en az %40’ıdır. En iyi ekipman bile yanlış monte edildiğinde çirkin görünebilir veya sonunda dağılabilir. Oyun ekipmanları kurmak için yıllarca saha eğitimi ve tecrübesi olan kalifiye işçilere ihtiyacınız var, bu yüzden tüm kapalı oyun alanı üreticilerinin böyle bir takıma sahip olmaları gerekir.
Belirli bir ölçünün üzerindeki top havuzu ve iç mekan softplay oyun ekipmanları profesyonel servisçe monte edilmelidir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.